Vukotić preti otpuštanjem novinara

Sindikat novinara kompanije Novosti je saopštio da je najavljeno otpuštanje više od stotinu zaposlenih u toj kući.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

18:26

Default images

Taj sindikat navodi da se na listi za otkaz nalaze uglavnom članovi tog sindikata i svi koji su se zamerili generalnom direktoru Manojlu Vukotiću.

"Povredom Zakona o radu i međunarodnih konvencija o pravima na slobodno sindikalno organizovanje Vukotić i njegova grupa šire strah među zaposlenima i ’preporučuju' im da se učlane u sindikat koji je pod pokroviteljstvom poslovodstva", navodi sindikat.

Dodaje se da je Vukotiću "partner u fingiranju socijalnog dijaloga nelegitimno rukovodstvo Jedinstvenog sindikata novinara".

"Uglednim novinarima u Kompaniji Vukotić povećava radnu normu kako ne bi mogli da je ispune a svojim urednicama, ograničenog profesionalnog znanja i astronomskih plata, dao je uputstvo da im ne objavljuju članke", ukazao je Sindikat novinara Novosti.

Članovi tog sindikata će, kako je navedeno u saopštenju, protiv Vukotića i "njegove grupe" podneti pojedinačne tužbe zbog mobinga, a o dešavanjima u toj kući obavestili su Vladu Srbije koja je trećinski vlasnik Novosti, Ministarstvo rada, Ministarstvo kulture, UNS, NUNS i Evropsku federaciju novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: