Mrkonjić: Prodaćemo Jat tokom 2011.

Privatizacija nacionalne aviokompanije "Jat ervejz" trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, kaže ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 11.02.2011.

16:54

Default images

Mrkonjić je rekao da će već iduće sedmice biti izabran savetnik za privatizaciju nacionalnog avioprevoznika koja bi trebala da bude završena do kraja godine.

On je sa vršiocem dužnosti generalnog direktora "Jat ervejza" Vladimirom Ognjenovićem posetio "Jat tehniku" i tom prilikom ocenio da će 2011. biti "prelomna godina za Jat".

"Srbija mora da ima svoju aviokompaniju, da li će to biti dokapitalizovani Jat ili neka nova kompanija, za koju već postoje neki papiri, to ćemo do kraja godine znati", rekao je Mrkonjić dodajući da ima dosta zainteresovanih za JAT.

Ministar je rekao da će po završetku procesa izbora privatizacionog savetnika komisija Vlade Srbije i menadžment "Jat ervejza" početi privatizaciju kompanije. Mrkonjić je rekao i da podržava aktivnosti Državne revizorske institucije u javnim preduzećima u Srbiji.

"Dajem punu podršku države da zavede red i u javnim preduzećima... i molim revizora da razume i neke promašaje i propuste koji nisu namerni ili koji ne donose ličnu korist bilo kome od nas", rekao je ministar Mrkonjić.

Istovremeno, vršilac dužnosti generalnog direktora Jata Vladimir Ognjenović kaže da u potpunosti podržava reviziju koja će od 1. marta početi u nacionalnoj aviokompaniji i da Državna revizorska institucija (DRI) treba što temeljnije da obavi svoj posao.

"Kontrola i preispitivanje rada kompanije, kao i otkrivanje eventualnih nepravilnosti, ako ih je bilo, doprineće u budućnosti boljem radu Jata", naveo je Ognjenović.

Novi čelnik nacionalnog avioprevoznika smatra da je jako važno da svako prihvati odgovornost za svoje postupke u radu. "Zato je u interesu i vlasnika, odnosno države, kao i samog Jata da DRI što pre i što temeljnije odradi svoj posao", istakao je Ognjenović.

Državni revizor Radoslav Sretenović je prethodno najavio da će revizija poslovanja nacionalnog avioprevoznika početi 1. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: