Dragin: Nisam srastao sa foteljom

Ministar poljoprivrede Saša Dragin kaže da su ocene potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića da treba da bude smenjen paušalne izjave.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.02.2011.

15:09

Default images

On je, međutim, rekao da je spreman da podnese ostavku ako se to od njega bude tražilo.

"Mogu samo da podržim premijera Srbije Mirka Cvetkovića koji je rekao: Ko se umorio i ko nema elana da radi ne mora više da radi i može da sedne na klupu", rekao je Dragin povodom izjave Dinkića da je trebalo da bude smenjen već kod prve nestašice, kakva je bila nestašica mleka.

On je dodao da mu "ministarska fotelja nije srasla za leđa i da je uvek spreman da razduži stolicu, ukoliko se to od njega bude tražilo". Dragin je kazao da je 2007. godine Srbija izvozila 1,3 milijarde dolara hrane i imala suficit od 300 miliona dolara a da danas u vreme najveće ekonomske krize i u situaciji kada ne postoje carina kojima se štiti domaće tržište, Srbija izvozi preko 2,5 miliona dolara poljoprivrednih proizvoda i ima rekordan suficit od milijardu dolara.

"Mi imamo rezultate", kazao je Dragin i dodao da su ocene Dinkića paušalne izjave koje se tiču opšteg stanje bez jasnih činjenica šta je to Ministarstvo loše uradilo.

Upitan da prokomentariše izjavu Dinkića da su ministri iz Demokratske stranke poltroni i ljubomorni, Dragin je kroz smeh odgovorio: "Dragi moji, ako vi mislite da sam ja jedan od tih, šta da vam odgovorim".

Dinkić je u četvrtak kritikovao rad pojedinih ministra, navodeći da je trebalo da ministar poljoprivrede Saša Dragin bude smenjen već kod prve nestašice, kakva je bila nestašica mleka.

Samostalni sindikat: Dragin sprečio sunovrat

Samostalni Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije je saopštio da je zahvaljujući resornom ministarstvu i ministru poljoprivrede Saši Draginu sprečen "dalji sunovrat agrara i još teži položaj zaposlenih". Sindikat je imao veliku podršku Ministarstva poljoprivrede i ministra Dragina kada je pružao pomoć svom članstvu prilikom prevazilaženja problema u preduzećima, poput PKB Korporacije, „Dragana Markovića“ iz Obrenovca i PIK Bečeja.

Ta preduzeća su opstala zahvaljujući rešenjima odgovornih ljudi iz tog Ministarstva poljoprivrede, navedeno je u saopštenju sindikata.

Veliki broj uredbi, koje je predložilo Ministarstvo, doprineo je podsticaju i razvoju agrara, a značajna je i logistička i druga pomoć tog resora u realizaciji nedavnog potpisivanja posebnog granskog ugovora za oblast poljoprivrede.

Sada je neophodno da, svako iz svoje nadležnosti, prati primenu tog ugovora, a očekivanja su sindikata da, oni kadrovi iz Ministarstva koji su dali doprinos oko potpisivanja, budu u prilici i da učestvuju i prate njegovu primenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: