Legalizacije uz 99 odsto popusta

Predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji će biti omogućena brža legalizacija bespravno sagrađenih objekata u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

10:37

Default images

Predviđena su umanjenja naknade za određene kategorije stanovništva, povećan i preciziran broj dokaza kojima se utvrđuje da podnosilac ima rešen imovinsko-pravni osnov i predviđena mogućnost da jedinica lokalne samouprave, u ime i za račun podnosioca, prikupi potrebnu dokumentaciju u postupku, a da podnosilac zahteva plati na rok od više godina.

„Vlasnici bespravno sagrađenih stambenih objekata od 100 metara kvadratnih u drugoj zoni, na osnovu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, imaće mogućnost da plaćaju ukupne mesečne troškove za legalizaciju 487 dinara u prve četiri godine i preostalih 16 godina svega 13 dinara, izjavio je prošlog meseca ministar Dulić.

„Za porodičnu kuću od 200 kvadrata u drugoj zoni moći će mesečno da se plaćaju ukupni troškovi u prve četiri godine 1.135 dinara i narednih 16 godina po 325 dinara“, rekao je Dulić.

Dulić je rekao da će vlasnici bespravno izgrađenih porodičnih kuća i stanova do 100 metara kvadratnih imati popust do 99 odsto za legalizaciju, odnosno za 25 kvadrata po članu domaćinstva.

Oni će imati i umanjenje od 60 odsto za sledećih 100 metara kvadratnih u istom objektu kada su ispunjeni socijalni uslovi. Popusti ne važe za objekte izgrađene u prvoj i ekstra zoni.

Ministar je kazao da je omogućena najjeftinija moguća legalizacija i mogućnost plaćanja na rok do 20 godina i da gradjani više neće moći da se pravdaju da ne mogu da je plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: