Maričić: Radio sam časno i pošteno

Bivši direktor Uprave za trezor Ivan Maričić je kao neosnovane ocenio tvrdnje Državne revizorske institucije da je kršio propise pri raspolaganju budžetom.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.02.2011.

10:13

Default images

"Svoj posao sam radio časno, savesno i pošteno. Koliko ozbiljno, profesionalno i nepristrasno svoj posao radi Državna revizija, sud će dati nadležne institucije ove države i javnost", naveo je Maričić.

Maričić je, povodom prekršajne prijave koju je protiv njega podnela DRI, kazao da je zabrinut "zbog neshvatljivo neprofesionalnog postupanja" te institucije i da je iz medija saznao da je na spisku 14 odgovonih lica u ministarstvima i upravama protiv kojih su podnete prijave. On je kazao da je "na potpuno neformalan način uspeo da sazna sadržaj te prijave u kojoj se tereti za nepoštovanje procedure kod nabavke bonova za gorivo u iznosu od šest miliona dinara“.

Takođe stavlja mu se na teret "da je bez tendera izvršio nadogradnju softvera za isplatu zarada zaposlenima u državnim organima, što je koštalo tri miliona dinara“.

Kako je objasnio Maričić, nabavka softvera za isplatu plata nekoliko desetina hiljada zaposlenih u državnim institucijama, plaćena je preduzeću Informatika koje je pre njegovog dolaska u Trezor napravilo taj softver, "tako da niko drugi nije ni mogao da ga dodatno unapredi".

"Osim ovih 'grehova', stavljeno mi je na teret i zapošljavanje dvojice elektro-inženjera - specijalista za budžetsko računovodstvo i baze podataka, bez čijeg bi se angažovanja doveo u problem sistem upravljanja javnim finansijama", naveo je Maričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: