Aktavis drži 9,27 odsto tržišta

Farmeceutska kuća Aktavis je 2010. godine ostvarila 36 miliona evra bruto prodaje na tržištima Srbije i Crne Gore.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.02.2011.

09:56

Default images

Ove godine Aktavis planira da u Srbiji u promet pusti novih desetak lekova iz oblasti kardiologije, psihijatrije, neurologije, dijabetologije, antinifektive i palijativne nege.

Pavle Marjanović, direktor Aktavisa za Srbiju i Crnu Goru, kaže da je ideja da se lekovi što širem krugu pacijenata ponude po najnižim mogućim cenama.

On je rekao da bi pojedini lekovi trebalo da poskupe za oko šest odsto zbog usklađivanja sa kursom, dok će neki drugi - poput antibiotika, pojeftiniti do 50 odsto.

Marjanović je objasnio da će pojedini lekovi te kompanije pojeftiniti zbog takozvanih referentnih cena, odnosno zbog opredeljenja da se cene pojedinih lekova u Srbiji usklađuju sa prosečnom cenom lekova u tri referentne zemlje regiona.

On je istakao da nestašice njihovih lekova neće biti, da kriza likvidnosti u zemlji postoji, ali da će ona biti rešena i da bi farmaceutski sektor već iduće godine trebalo da posluje sa manje problema.

Govoreći o poslovnim rezultatima u 2010. godini, Marjanović je naveo da je na tržištu Srbije 9,27 odsto kutija lekova proizvedeno u Aktavisu i da ta kompanija drži treće mesto u zemlji po broju i vrednosti prodatih lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: