Lor vratio 40 otpuštenih radnika

Preduzeće za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila Lor u Bačkoj Topoli vratilo je početkom godine na posao 40 ranije otpuštenih radnika.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 11.02.2011.

09:50

Default images

U ovoj godini se u toj kompaniji planira proizvodnja 250 specijalizovanih transportera.

Reč je o prikolicama novog tipa, namenjenih ruskom tržištu na koje je ta fabrika do izbijanja globalne finansijske krize plasirala celokupnu produkciju, rečeno je u tom preduzeću.

U ovoj godini planirano je da proizvodnja dostigne 40 posto rezultata u 2008. godini, a očekivanja su da će kapaciteti pogona te fabrike biti popunjeni posle potpunog oporavka automobilske industrije,kojoj je namenjen njihov proizvod.

U Loru lane nije proizveden ni jedan transporter, a za potrebe partnera u Alžiru dorađivani su proizvodi koji su se nalazili na zalihama.

Uz izvoz u Rusiji, i nekoliko kontingenata prikolica izradjenih po posebnim standardima biće plasirano i na to severnoafričko tržište.

To preduzeće je, posle prekida izvoza u Rusiju, zbog otkazivanja svih narudžbi, u 2009. godini otpustilo 120 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: