Palma: Ne znam za mućke u Kolubari

Dragan Marković Palma je demantovao navode emisije Insajder TV B92 da su on i njegova porodica umešani u navodne "mućke" u Rudarskom basenu Kolubara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 11.02.2011.

00:12

Default images

"Deda mi je bio privatnik, otac takođe, ja sam privatnik postao mnogo pre političkog angažmana, jedan od sinova je privatnik“, kaže on.

„Pozvao sam direktora policije da se započnu predistražne radnje i tvrdim da će 99 odsto tvrdnji u Insajderu biti netačno", kazao je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) i gradonačelnik Jagodine.

Marković nije sporio da sarađuje sa Kolubarom i da trguje ugljem, ali i dodao da "nema povlašćenih kupaca uglja".

On je ustvrdio da je odbio poziv B92 da učestvuje u emisiji u kojoj se (snimljeni materijal) "seče i montira", već je tražio da učestvuje u emisiji "uživo", što nije prihvaćeno.

Policija saslušava Dragana Tomića

Zbog navoda o zloupotrebama u "Kolubari", iznetih u emisiji "Insajder: Prevara veka", policija saslušava bivšeg direktora tog preduzeća Dragana Tomića. Tomića, koji je bio i zamenik direktora Elektroprivrede Srbije, u beogradskoj policiji saslušavaju inspektori Odeljenja za privredni kriminal.
Razgovor sa Tomićem obavlja se po nalogu tužilaštva u okviru pretkrivičnog postupka za prikupljanje dokaza o mogućim zloupotrebama troškova zakupa dodatne mehanizacije u rudniku "Kolubara", precizirali su u policiji.

Policija je prethodnih dana po nalogu tužilaštva obavila razgovore sa više od 20 osoba, a najavljeno je da će izjave biti uzete od još sto ljudi. Zloupotrebama u Kolubari bavi se najnoviji serijal "Insajdera - Prevara veka", a već su emitovane dve epizode.

Ekipa "Insajdera" iznela je niz podataka o zloupotrebama u Kolubari, kao i o tome da je protiv Tomića, koji je bio direktor "Kolubare" od 2004. godine do 2008. godine ranije podneta krivična prijava zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio to preduzeće za više od 50 miliona evra.

Dragan Tomić je odbio razgovor za "Insajder".

Insajder o Kolubari

Prvi deo



Drugi deo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: