Dinkić: Vlada spora zbog poltrona

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić smatra da je ministra poljoprivrede Sašu Dragina trebalo smeniti kod prve nestašice mleka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

00:05

Default images

On je, gostujući na Niškoj TV5, kazao i da njegove kritike nisu urodile plodom, pa je odlučio da o njima govori javno.

"Moji partneri umesto da stavljaju samo najbolje ljude, stavljaju poltrone i stavljaju nesposobne ljude, i zato idemo sporo. I onda umesto da radimo samo svoj posao, morate da radite i tuđ posao", naveo je on.

"A tada postaju ljubomorni na vas. Umesto da ministar poljoprivrede reši jednu nestašicu, one dolaze jedna za drugom. Kada je bila nestašica mleka, nije stradao. Ako je imao nestašicu mleka, morao je biti smenjen “, kaže Dinkić. Ministar Dinkić, tvrdi međutim da je celokupna Vlada izgubila autoritet, jer neke njegove kolege "ne znaju da reše problem sa štrajkovima", jer im se, kako je naveo, "ne veruje kao pregovaračima".

Mlađan Dinkić je rekao da želi bolji rezultat vladajuće koalicije i da to želi da postigne sa Demokratskom strankom. Govoreći o rekonstrukciji Vlade i promeni ukupne atmosfere, Dinkić je ocenio da je sada pravi trenutak da predsednik Srbije i DS Boris Tadić "u igru ubaci svoje prave i najsposobnije ljude".

On dodaje da je "vladajuća koalicija uzdrmana" i da u toj koaliciji "ima svađa na svakom koraku", kao i da o tome pokušava da razgovara sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, zato što on o svemu odlučuje.

"Pokušavam da pričam sa onim koji odlučuju. Naš premijer ništa ne odlučuje, to se vidi. On je premijer koji ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik i to svi znamo i šta imamo da se, što se narodski kaže, foliramo oko toga“, kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: