Članovima RIK-a dve i više plata

Bezmalo polovina od ukupno 38 članova Republičke izborne komisije uz naknadu od 30.000 dinara iz RIK-a, prima još jednu, dve ili čak tri plate.

Srbija

Izvor: Blic

Petak, 11.02.2011.

00:04

Default images

Dvostruke, trostruke, pa i četvorostruke plate u državnoj administraciji Srbije nisu ništa novo niti čudno.

Iako je, nakon vesti o milionskim zaradama u RIK-u, koja je nedavno odjeknula kao bomba u sprskoj javnosti, došlo do kresanja ovih naknada, situacija je i dalje ostala suštinski nepromenjena.

Istina, naknade su im daleko manje, ali i dalje izuzetno malo rade za ono koliko ih plaćamo. Republička izborna komsija se sastaje veoma retko, a najviše posla ima uoči izbora. Za to vreme njeni članovi i zamenici članova primaju redovne mesečne nadoknade iako je gotovo izvesno da se ne sreću ni svakoga meseca. Iako je to zakonski dozvoljeno, teško je oteti se utisku da je pomalo nepristojno da značajan deo RIK-a zarađuje na sto strana, dok samo u ovom trenutku na Birou rada u Srbiji ima više od 4.500 pravnika koji bi takođe bili prihvatljiv kadar za RIK da nije u pitanju partijska podela fotelja.

Naime, poznato je da stranke same predlažu svoje kadrove u RIK-u, kao i da su oni, čak i kad nisu zvanični članovi stranke koja ih je predložila, toj pariji odani i lojalni. Tako u RIK-u ima i rođačkih veza, pa sestra poslanice SRS Vjerice Radete, osim naknade u RIK-u, prima i platu kao zaposlena u SO Zemun na poslovima informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: