Telenor: Fiksna telefonija jeftina

Telenor u Srbiji će u drugoj polovini ove godine gradjanima ponuditi usluge fiksne telefonije, kaže direktor korporativnih poslova Telenora Goran Vasić.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.02.2011.

20:23

Default images

On je rekao da je Telenor krajem januara već počeo da usluge fiksne telefonije pruža poslovnim korisnicima.

Cene ponuđenih usluga Telenorove fiksne telefonije su, kako je istakao, na nivou trenutnih cena fiksne telefonije.

"Trenutno stanje na tržištu je takvo da cene koje se pružaju u fiksnoj telefoniji ne daju prostora za profitabilnost. Te cene su značajno niže nego u regionu, a šta će se dalje dešavati odrediće samo tržište", rekao je on.

Vasić je naveo da će Telenor korisnicima nuditi usluge klasičnog telefoniranja i širokopojasnog interneta, dodajući da će ponuda te kompanije biti najsavremenija na srpskom tržištu.

Prema njegovim rečima, Telenor će se prilikom pružanja usluga fiksne telefonije jednim delom oslanjati na infrastrukturu Telekoma Srbije, ali je u isto vreme počeo razvoj i unapredjivanje sopstvene mreže.

"Sve potrebne dozvole smo dobili i sa izgradnjom smo krenuli krajem prošle godine. U toku je zgradnja optičke infrastrukture od Beograda do bugarske granice i to je osnova naše mreže", istakao je direktor korporativnih poslova Telenora u Srbiji.

On je rekao da tužbe koje su Telenor i Telekom u vezi regulacije tržišta podneli protiv Ratela utiču na izvesnost samog tržišta fiksne telefonije.

"Što se Telenora tiče, to je praktično problem izvesnosti ulaganja, te tužbe na neki način sprečavaju da malo agresivnije nastupimo na tržištu, jer mi ne znamo kakav će biti ishod tih sudskih sporova", rekao je Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: