Od aprila isti broj, drugi operater

Mogućnost da korisnik promeni operatora mobilne telefonije uz zadržavanje broja biće moguća početkom aprila, kaže ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 09.02.2011.

13:46

Default images

Ona je objasnila i da će prenosivost broja stvoriti pravu konkurenciju na tržištu.

"Sada kada će moći da zadrže svoj broj, a da promene operatera, jedini kriterijum za izbor operatera biće kvalitet i cena, a ne više navika da imate svoj broj koji imate pet, šet, sedam godina", istakla je minstarka telekomunikacija. Matićeva je navela i da se mogućnost promene operatera uz zadržavanje broja ne koristi mnogo u zemljama gde je to moguče, ali da sama "pretnja da korisnik može preći kod drugog operatora menja njegovo ponašanje".

Ona je podsetila da su operatori imali vremena da se pripreme za pružanje ove usluge jer je ona predviđena još pre dve godine u akcionom planu koji je deo Strategije razvoja telekomunikacija u Srbiji.

"Tokom ove dve godine, ministarstvo je radilo na povećanju transparentnosti i predviljivosti kako bi operatori znali šta ih čeka u oblasti regulative", dodala je Matić.

Direktor Republičke agencija za elektronske komunikacije (RATEL) Milan Janković je naveo da će Agencija za pružanje ove usluge biti spremna u prvoj nedelji marta, kada će jo biti raspoloživa centralna baza podataka, nakon čega počinje testiranje usluge.

''Operatori su uključeni u ceo ovaj proces i od njih očekujemo da ispune svoje obaveze koje su im unapred poznate'', istakao je Janković.

On je podsetio da će procedura zamene operatora trajati do dva dana, a postoji mogućnost da se nakon nekog vremena taj period i smanji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: