Vlada nije Rusima obećala Telekom

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila je da Vlada nema favorita kome namerava da proda udeo u Telekomu Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 06.02.2011.

14:52

Default images

Matić je odbacila spekulacije o tome da je kupovini Telekoma najbliža ruska firma Vimpelkom, i da se Vlada tim povodom podelila na one koji su "za" i one koji se tome protive.

"Vlada nema favorita u postupku prodaje dela državnog udela u Telekomu, i ceo proces se sprovodi putem otvorenog javnog tendera", kazala je Jasna Matić.

Podsetila je da se do 31. marta očekuje podnošenje obavezujućih ponuda zainteresovanih i dodala da će, ako bude više ponuda, biti organizovana aukcija za prodaju dela Telekoma.

Ona je kazala da će država i posle prodaje udela u Telekomu u svojim rukama imati poluge uz pomoć kojih će moći da kontroliše cene usluga tog preduzeća i nameće obaveze zajedničkog korišćenja infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: