Drakulić prodaje Valjaonicu Darbiju

Biznismen Zoran Drakulić prodaće Valjaonicu bakra Sevojno investicionim fondovima RC2 i Darbi.

Srbija

Izvor: Danas

Subota, 29.01.2011.

12:59

Default images

“Fondovi RC2 i Darbi postaće većinski vlasnici fabrike. Jedan će imati 37 odsto, a drugi 62 odsto vlasništva. Mislim da to treba da prihvatimo na način na koji se to dešava u savremenom svetu ekonomije. Često ljudi ne znaju ko su vlasnici preduzeća, ali mi to znamo“, kaže generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Dragan Subotić.

On je objasnio da su „u toku procesi koji će vrlo brzo, krajem prvog kvartala ove godine, ponovo promeniti vlasničku strukturu“, kada će, kako je rekao „Ist point i suštinski izaći iz tog posla“.

“Dva fonda ulaze u našu fabriku sa namerama da podrže naš program i, posle određenih transakcija, očekujem da ćemo se dodatno konsolidovati tako što će oni uložiti oko 20 miliona evra za prevremenu otplatu nepovoljnih kredita, sanaciju likvidnosti i obezbeđenje obrtnog kapitala“, istakao je generalni direktor Valjaonice bakra, jednog od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, koje je među deset najvećih izvoznika.

Subotić je kazao da je Valjaonica bakra bila 90 odsto u vlasništvu Ist pointa do prošle godine, kada se situacija se promenila, tako što su određene obaveze ove kompanije pretvorene u akcije ova dva fonda. Tako je Ist pointu ostalo 33 odsto, dok je jedan fond dobio 22, a drugi 45 odsto vlasništva.

Rekavši da je umereni optimista, on je dodao da je glavni cilj fabrike u ovoj godini da zadrži uposlenost i broj naloga, zaposli nove radnike, te da je planom za ovu godinu zacrtano povećanje proizvodnje za tri odsto, a očekivani prihod trebalo bi da bude oko pet miliona dolara.

Drakulić je inače već prodao celokupan agrobiznis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: