DRI da proveri sve javne nabavke

Državna revizorska institucija (DRI) bi trebalo bi ubuduće da u kontrolu uključi sve segmente procesa javnih nabavki, kažu u Transparentnosti Srbija.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

12:26

Default images

Finansijski direktor te organizacije Danilo Pejović je kazao da vrednost javnih nabavki u Srbiji procenjuje na četiri milijarde evra, ali da je DRI proveravao samo one koje su sprovođene u ministarstvima, dok one u javnim preduzećima i na lokalnom nivou nisu bile obuhvaćene.

"Revizor nije ulazio u to da li su javne nabavke svrsishodne, nije ocenjivao konkursnu dokumentaciju, a ni proveravao da li je pravljena podela nabavki na više manjih, umesto sprovođenja jedne nabavke velike vrednosti", ukazao je Pejović.

On je dodao da se uočene nepravilnosti ponavljaju i da, generalno, nisu karakteristične samo za ministarstva, već sličnih propusta ima i u lokalnim samoupravama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: