Godina reforme poreske uprave 2012.

Ministarka finansija Diana Dragutinović i njeni saradnici najavili su da će 2012. biti godina reforme poreske uprave.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

12:11

Default images

Dragutinovićeva je rekla da je Poreska uprava našla način na koji će da napravi ravnotežu između toga da bude servis poreskih obveznika, ali i orudje prinude.

Ona je navela da je namera da se poboljšaju uslovi rada, efikasnost i kontrola u radu poreske uprave kao i da se na što direktniji način komunicira sa klijentima.

"Namera nam je da poreska uprava postane privlačna za poreske obveznike, a direktan kontakt, bez stakla u šalter sali, jeste jedan deo te reforme", kazala je ona.

Direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević najavio je da će pored renovoranja filijala širom Srbije, biti dosta uradjeno na uspostavljanju elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima, a cilj je da se preko računara iz poslovnih prostora šalju poreske prijave, što će uticati na smanjenje gužve i čekanje u Poreskoj upravi.

On je naveo da će ta reforma obezbediti uštede, pre svega privredi, od oko 600 miliona evra godišnje i da će ta sredstva moći da se usmere na druge potrebe - da zaposle nove radnike i u investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: