G17 (ne)će tražiti Ilićevu smenu

G17 Plus će na prvoj sledećoj sednici predsedništva stranke razmatrati da li će tražiti smenu državnog sekretara u ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Srbija

Izvor: Press

Subota, 29.01.2011.

00:13

Default images

Ilić je, da podsetimo, optužio Dinkića da je „oteo" Gorenje Valjevu i subvencijama od 10.900 evra po radnom mestu ga privoleo da novu fabriku izgradi u Zaječaru.

Iako iz G17 poručuju da ministar Dinkić zasad nije eksplicitno zatražio smenu Ilića, jer ne želi da se bavi „postavljenim licem", poručuju i da nije isključeno da će stranka uputiti takav zahtev.

"Na sledećoj sednici Predsedništva razmatraćemo mogućnost da zatražimo sankcionisanje tog postavljenog lica. On je izgleda zaboravio da odluku o visini subvencija za investicije ne donosi ministar, već ju je još prošle godine donela Vlada. Druga stvar je što se taj isti Ilić nije bunio, niti mu je smetalo kada je Gorenje otvarano u Staroj Pazovi, a tamo je na čelu DS. Iako smatramo da se sa koalicionim partnerima mora iskreno razgovarati, posle ovoga komunikacija s Ilićem će sigurno ići otežano", navode iz Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je G17 deo.

Ilić, s druge strane, dodaje da nije čuo ništa o eventualnom zahtevu da bude smenjen.

"Umesto da ministar ekonomije odgovara na ono što sam do sada profesionalno konstatovao u vezi sa slovenačkim Gorenjem, iz G17 stižu izjave da sam postavljeno lice i druge potpuno neodgovorne ocene", naveo je Ilić, i dodao da Dinkić nastoji da prigrabi što više finansijskih resursa ove zemlje, koje koristi na samo njemu znan način i po kriterijumima samo njemu poznatim, na štetu građana Srbije".

Komunikacija između G17 i Ilića ni prethodnih sedmica nije bila na visokom nivou. Naime, Ilić je juče potvrdio da je 12. januara podneo ostavku na mesto predsednika Tenderske komisije Agencije za osiguranje depozita, koju vode kadrovi G17, ali je negirao da to ima bilo kakve veze sa sporom oko Gorenja.

Oglasila se i ministarka finansija Diana Dragutinović, koja je rekla da je Vlada na predlog Ministarstva ekonomije usvojila uredbu koja omogućava davanje subvencija u iznosima od 2.000 do 10.000 evra i dodala da je njeno mišljenje da Dinkić dobro procenjuje rezultate preduzetih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: