Štrajk taksista sluti na kolaps?

Udruženje Sitab 31. januara organizuje protestnu vožnju, najavljujući i nove. Nezadovoljni vozači kažu da će se na ovaj način boriti dok im ne ispune zahteve.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

00:10

Default images

Drugi put za manje od dva meseca Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitab" organizovaće protestnu vožnju prestoničkim ulicama.

Zahtevi su ostali isti kao i na prethodnom koji je održan 13. decembra prošle godine. Kolona će se kretati žutom trakom, pa se oraganizatori nadaju da neće biti većih problema u saobraćaju.

Na prošlom protestu Sitaba okupilo se nekoliko stotina taksista, ali saobraćajnog kolapsa, uprkos strahovanju građana - nije bilo. Izostali su, međutim, i rezultati. Gradonačelnik Dragan Đilas odbio je tada da primi predstavnike nezadovoljnih vozača. "Očekujemo da će nas ovog puta gradonačelnik primiti", kaže Stevan Blagojević, potpredsednik Sitaba

"Ukoliko nam ni sada ne izađu u susret, ponovo ćemo protestovati za 15 dana. Nakon toga ćemo organizovati proteste svake nedelje, a ako treba i svakog dana, sve dok konačno ne prihvate naše zahteve. Pokušavali smo na različite načine da se izborimo za naša prava, ali sada nemamo drugog izbora", dodaje on.

Početak putanje protestne kolone je u Ulici Augustina Neta u Novom Beogradu, nastavlja se preko Brankovog mosta, Ulice kralja Milana, Slavije, do Skupštine grada. Taksisti će se tu parkirati u dve trake u Bulevaru kralja Aleksandra i čekati da ih primi gradonačelnik.

Nezadovoljni vozači traže od države nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, licence, gorivo bez akciza i ukidanje tablica sa posebnim oznakama. Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu, ukidanje popusta, više taksi stanica...

I ovog puta štrajk se organizuje bez podrške taksi asocijacija i Sindikata taksista i autoprevoznika Nezavisnost.

"Očekujem da će ovog puta biti više učesnika jer ćemo se svi pojaviti bez tabli sa imenom udruženja. Na taj način ćemo izbeći pritiske vlasnika dispečerskih centara kojih je bilo na prošlom protestu", priča Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: