Mrkonjić: Hitno završiti Koridor 10

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je zatražio od rukovodstva novoosnovanog preduzeća "Koridori Srbije" da što pre završe Koridor 10.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.01.2011.

16:41

Default images

Preduzeće "Koridor 10" je na osnovu odluke vlade preraslo u "Koridore Srbije", podsetio je Mrkonjić.

On dodaje da će to preduzeće rukovoditi svim poslovima na izgradnji putnih koridora 10 i 11, što obuhvata izgradnju, projektovanje i eksproprijaciju zemljišta.

"Vaš zadatak je da autoput Koridor 10 bude izgrađen što pre. Počeli smo na početku mandata ove vlade sa 300 miliona (evra) nasleđenog duga putarima, bez urađene eksproprijacije, sa nekompletiranim projektima i našom bukvalno razbijenom građevinskom operativom", rekao je Mrkonjić predstavnicima tog preduzeća.

"Dug smo vratili, završili glavne projekte, završili neophodnu eksproprijaciju, obezbedili finansiranje radova, približili kraju izgradnju koridora kroz Vojvodinu i sve to u teškim uslovima, uz velike napore", kazao je ministar.

On je zatražio od čelnika "Koridora Srbije" da se do aprila raspišu svi ostali tenderi za izgradnju Koridora 10.

"Da pratite rokove, a u Ministarstvu za infrastrukturu i ostalim ministarstvima imaćete punu podršku i kontrolu, u okviru nadležnosti ministarstva", istakao je Mrkonjić.

U saopštenju ministarstva za infrastrukturu se navodi da je Mrkonjić kazao i da će preduzeće Putevi Srbije graditi i održavati puteve prvog i drugog reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: