Kreće gradnja hotela u Rajićevoj

Radovi na modernom građevinskom kompleksu, površine oko 58.000 kvadratnih metara u Rajićevoj ulici, konačno počinju u februaru.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 28.01.2011.

10:03

Default images

Glavni investitor je firma "ABD d.o.o", beogradski ogranak izraelske kompanije "Aštrom internacional".

Na najatraktivnijem hektaru građevinskog prostora u Beogradu, nadomak Kalemegdana, sa izlazom na Knez Mihailovu, Rajićevu i Uzun Mirkovu ulicu, planirana je izgradnja prvog hotela sa pet zvezdica u centru prestonice, tržnog centra i podzemnih garaža.

Ekskluzivni plac u Rajićevoj već godinama predstavlja ruglo u centru i zaštićenoj zoni Knez Mihailove ulice. Išarana limena ograda skriva ogromnu rupu koja se u međuvremenu pretvorila u blatnjavo jezero koje bi moglo da ugrozi i stabilnost okolnih zgrada.

Radovi u Rajićevoj su više puta najavljivani, a zatim odlagani zbog istraživanja arheoloških ostataka iz rimskog perioda na ovoj lokaciji i zbog sporova sa Udruženjem građana za povraćaj imovine.

Investitori kažu da su arheolozi konačno završili svoj posao i da radovi sigurno počinju u februaru.

„U projekat izgradnje u Rajićevoj ulici ABD planira da uloži oko 100 miliona evra, angažuje domaće kompanije i zaposli nekoliko stotina ljudi u tržnom centru i hotelu“, rekli su u izraelskoj kompaniji.

Oni navode da će „zahvaljujući ovoj investiciji, prestonica dobiti najsavremeniji, najlepši i najluksuzniji tržni centar, hotel sa pet zvezdica i garaže sa 600 parking mesta. Kompleks će biti izgrađen po najvišim svetskim standardima, posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u pogledu na grad i Kalemegdan, a projektom je obuhvaćena i izgradnja novog depoa Biblioteke grada Beograda“.

Gradnja će se odvijati u dve faze, a završetak radova planiran je do 2013. godine.

Za izgradnju prve faze kompleksa, kažu u ABD, od nadležnog Ministarstva pribavili su rešenje o odobrenju za izgradnju, dopunsko rešenje o odobrenju za izgradnju, potvrdu o prijavi za izvođenje pripremnih radova i potvrdu o prijemu potrebne dokumentacije i glavnog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: