Srbija na dnu prema konkurentnosti

Srbija se i dalje nalazi na začelju međunarodne lestvice konkurentnosti i ono što nam se najviše zamera zavisi od nas samih.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.01.2011.

09:55

Default images

Predsednik Upravnog odbora Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Vladimir Čupić navodi da su to neefikasna administracija, korupcija i politička nestabilnost.

"Mi u NALED-u se zalažemo za unapredjenje konkurentnosti Srbije kroz pravne i institucionalne reforme. Ako želimo nove strane investicije i veći izvoz moramo ponuditi predvidive i podsticajne uslove poslovanja i smanjiti administrativni pritisak na privredu", rekao je Čupić.

NALED će sprovesti u 2011. godini nekoliko novih projekata značajnih za lokalni ekonomski razvoj Srbije i osnovati NALED agri asocijaciju, čiji će cilj biti da unapredi konkurentnost u sektoru poljoprivrede.

To nezavisno udruženje kompanija, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija koje radi na stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja u Srbiji, izvršiće u ovoj godini Sertifikaciju ruralnih područja i društveno odgovornih kompanija u našoj zemlji, saopštili su predstavnici tog udruženja.

NALED je inače, prošle godine sproveo brojne projekte ekonomskog razvoja sa domaćim i međunarodnim institucijama sa ciljem poboljšanja opšte poslovne klime u Srbiji.

Uvođenje povoljnog poslovnog okruženja u 32 lokalne samouprave kroz program dobijanja odgovarajućih potvrda, jedinstvena kampanja za promociju ulaganja u Srbiju na beogradskom aerodromu, koju je videlo 225.000 ljudi, kao i on-lajn kalkulator lokalnih taksi i naknada i Siva knjiga birokratskih procedura, samo su neke od inicijativa koje je NALED sproveo tokom 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: