SFS: Propalo ulaganje 17,5 mil. EUR

Srpska fabrika stakla je prošlu godinu, završila je bez planiranih investicija od 17,5 miliona evra, kažu u tom preduzeću.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 28.01.2011.

09:53

Default images

Sa 17,5 miliona evra, staklara je bila planirala rekonstrukciju peći za proizvodnju ambalaže za Industriju piva i vina, a obnovila bi i proizvodnju kristala.

Investicija je propala zbog nerešenih odnosa sa manjinskim akcionarom bugarskim Rubinom iz Plevena, kome je Agencija za privatizaciju nekoliko puta produžila ugovor, sa ciljem da ispoštuje investicioni plan dogovoren prilikom kupovine.

Srbijagas kao većinski vlasnik staklare, i pored ovakvih problema, investirao je 2010. nešto više od milion evra u obnovi proizvodnje, pre svega u pogon ručno-trgovačko i mašinsko trgovačko staklo.

Međutim, to nisu investicije koje bi staklari doveli značajni zamajac u procedu proizvodnje, pogon ambalaže koji je i srce Srpske fabrike stakla, istakli su u kolektivu.

Fabrika, takođe, priprema socijalni program za 300 radnika, a rešila je i gorući problem povezivanja radnog staža za 1.650 staklaraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: