Zanatlijama 150 mil. dinara pomoći

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja usvojilo je prvi put ove godine program podrške starim zanatima u vrednosti od 150 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 28.01.2011.

09:48

Default images

Državna sekretarka Dragijana Radonjić-Petrović kaže da će zanatlije moći da dobiju i do 15.000 evra sredstava, uz povoljne kamatne stope i duži rok otplate.

Ona je istakla da je prepoznat prioritet u podršci starim zanatima i dodala da će novčana sredstva, predviđena preko Fonda za razvoj, pomoći zanatlijama da postignu veću konkurentnost na tržištu.

Pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Dragan Janjić podsetio je da su se, na osnovu pravilnika Ministarstva ekonomije, zanatlije upisivale u registar na osnovu kog su dobijale sertifikat za bavljenje poslom, što je ranije bio veliki kamen spoticanja i izvor moguće korupcije.

Niko više u registracionom organu nema pravnih mogućnosti da procenjuje nečiji zahtev, već će svako ko ispuni zakonske uslove, a takvih je izuzetno malo, biti upisan u registar i počeće da radi, rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: