Đelić: Rešiti akcize do 22. marta

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić kaže da Srbija i EU oko pitanja akciza na gorivo moraju pronaći zajednički odgovor do 22. marta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

18:07

Default images

"Sigurno da mi nećemo dozvoliti da Srbija ide na Komitet, a da pitanje akciza ne bude rešeno sa našim evropskim partnerima", rekao je Đelić.

On dodaje da Vlada Srbije još nije dobila zvaničan odgovor Evropske unije na pitanje da li je novi zakon o akcizama na uvoz goriva u suprotnosti sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Đelić je kazao da je ministarka finansija Diana Dragutinović poslala dodatan dopis šefu Delegacije EU u Srbiji Vensanu Dežeru i dodao da narednih dana očekuje zvaničnu poziciju EU o tom pitanu.

"Ja sam pre neki dan rekao da sam dobio nezvaničnu informaciju da oni smatraju da postoji kršenje (SSP-a). I u evropskoj praksi nemojte misliti da se takve stvari nikada ne dešavaju", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: