Mrkonjić: Sledite primer Palme

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da je gradonačelnik Jagodine Dragam Marković primer kako se Koridor 10 najbolje koristi u interesu građana.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

14:05

Default images

Mrkonjić je objasnio da je Marković prisustvo Koridora iskoristio za izgradnju industrijskih zona, razvoj privrede, zapošljavanje, turizam, trgovina, strane investicije.

"Primer Jagodine i njenog gradonačelnika treba da slede i ostale opštine koje gravitiraju koridorima, koji su, opet ponavljam, velika razvojna šansa Srbije. Ako im je u tom smislu moja pomoć potrebna, vrata mog kabineta su za njih uvek otvorena", rekao je ministar Mrkonjić, navedeno je u saopštenju.
Na sastanku ministra infrastrukutre i gradonačelnika Jagodine Dragan Marković Palma pohvalio se rezultatima. On je naveo da je Jagodini je izgrađena industrijska zona koja će zaposliti oko 2.000 ljudi.

"Ostalo je da izgradimo još mali deo prilaznog puta Koridoru 10, koji je udaljen od industrijske zone 300 metara i tako da počnemo da koristimo velike mogućnosti koje nam blizina panevropskog autoputa nudi", rekao je Palma.

Marković je podsetio da je sa partnerom iz Minhena dogovoreno da se kamioni "MAN" sklapaju u Jagodini. Palma je krajem prošle godine prilikom posete privredno-politicke delegacije Minhenu najavio da će u Industrijskoj zoni kraj autoputa Beograd - Niš u Jagodini biti izgrađena fabrika delova sa pogonom za sklapanje kamiona marke "MAN".

On je tada rekao da je postignut načelni dogovor i da će Jagodina ponuditi zemljište sa kompletnom infrastrukturom.

"Do aprila zaposlićemo po 50 radnika u četiri jagodinske fabrike, pripremamo i posetu 124 poljoprivrednika iz cele Srbije sajmu u Parizu... Sa nestrpljenjem očekujemo završetak izgradnje autoputa na severnom kraku Koridora 10, jer znamo na svom primeru koliko je to značajno za opštine i gradove", rekao je jagodinski gradonačelnik.

Palma je dodao da se gradovima uz Koridor 10 otvaraju velike mogućnosti za razvoj privrede, nova radna mesta i da raste interesovanje inostranog biznisa za investiranje u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: