Vojska analizira ponude za avion

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Ilija Pilipović je ponovio da je Vojska Srbije zainteresovana za nabavku novih aviona.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

09:03

Default images

On dodaje da je, u ovom trenutku, još uvek u toku analiza koja prethodi tom poslu.

Pilipović je rekao da je, pre nabavke i uvođenja bilo kojeg sredstva borbene tehnike u upotrebu, prvo potrebno izraditi potrebnu dokumentaciju, koja je u skladu sa Pravilnikom o opremanju.

On je rekao da je potrebno izraditi taktičku studiju, koja odreduje potrebe vojske, izvršiti analizu mogućnosti da se ona sprovede i, na kraju, napraviti program realizacije čitavog posla.

"Mi smo, trenutno, u drugoj fazi. Očekujem da će ona biti završena u ovom kvartalu... Celom tom poslu prethodi detaljna analiza, a proces nabavke predstoji definitivno", rekao je Pilipović.

Iz Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane ranije je rečeno da su se na konkurs za dostavljanje ponude za novu letelicu javili proizvođači borbenih aviona iz Rusije, SAD, Francuske, evropskog konzorcijuma koji proizvodi aviona Jurofajter, kao i proizvođači iz Kine. Predstavnici švedskog SAAB-a, koji proizvodi Gripen, nisu se odazvali na poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: