Taksi: Uz nove tablice veća zarada

Divlji taksisti svakog dana zaradu legalnih kolega smanje između tri i pet odsto.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 22.01.2011.

14:08

Default images

Za toliko će se, prema računici sindikata "Nezavisnost", povećati promet vozačima koji rade po propisima, ukoliko uvođenje posebnih registarskih tablica, kao što se očekuje, zaista "počisti" ulice od "divljaka".

Predstavnik sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" Branko Vitorović kaže da među vozačima ima i onih koji imaju zadršku prema novim propisima.

"Oni se plaše da kasnije neće moći da prodaju označene automobile, ali svakako ne bi trebalo da zanemare povećanje procenta zarade do koga će doći. Očekujem da će se promet legalnih taksista, kada više ne bude "divljaka" koji preuzimaju posao, povećati za tri do pet odsto", kaže Vitorović. Vitorović smatra da je uvođenje tablica najefikasniji načina za rešenje ovog problema najvažnije da ne postoje izuzeci i da se pravila dosledno sprovode.

Ima, međutim, i taksista koji misle da je ipak ostalo prostora za malverzacije. Oni strahuju da će biti moguće da neko sa taksi dozvolom izdatom u drugom mestu dobije beogradske registarske oznake čime se ne bi razlikovao od vozača koji legalno voze u prestonici.

U agencijama za registraciju vozila,ipak, ističu da to neće biti moguće jer, da bi dobio posebne tablice, pored prijave u Agenciji za privredne registre, taksista mora da ima i prebivalište u Beogradu.

Tačan broj nelegalnih taksista u prestonici nije poznat, a procene se kreću između 1.500 i čak 3.000, dok onih sa urednim dozvolama ima oko 7.500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: