Pajtić: Interes za srpska preduzeća

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da su preduzeća iz Austrije, Mađarske i Slovenije veoma zainteresovana za poljoprivredna preduzeća u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 22.01.2011.

13:05

Default images

Pajtić je rekao da je sa resornim ministrima Austrije, Mađarske i Slovenije dogovoren zajednički nastup prema potencijalnim investitorima iz ovih zemalja.

On je dodao da će ministarstva tri zemlje nastupati pred investitorima koji su zainteresovani za preduzeća u agrarnom sektoru koja u ovom trenutku traže strateške partnere ili su u procesu privatizacije.

"Slovenački, mađarski i austrijski investitori već su masovno prisutni na našem području, a današnji dogovori i zajednički napor, da se prisustvio tih investitora poveća u narednim mesecima i godinama doneće više radnih mesta i više preduzeća u Vojvodini", rekao je Pajtić.

Kako se navodi u saopštenju, tokom susreta sa delegacijom Mađarske, Slovenije i Austrije je dogovoreno da Austrija 2012. godine bude država partner Novosadskog poljoprivrednog sajma.

"To je izuzetno važno, jer austrijski investitori spadaju među najbrojnije ulagače u privredu Vojvodine", kazao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: