“Hugo Bos“ stiže u “Prvi maj“

Nemačka firma “Hugo Bos“ bi do sredine februara 2011. mogla da počne saradnju sa pirotskom firmom Prvi maj, kaže predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.01.2011.

12:58

Default images

Vasić je rekao da je najbitnije što su predstavnici ove nemačke firme u razgovorima izrazili spremnost da rade u Pirotu i Prvom maju.

"Razgovori će biti u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja. Videćemo da li će doći do saradnje, koji će način saradnje ’Hugo Bos’ ponuditi i da li će to odgovarati Prvom maju i Ministarstvu ekonomije", kaže Vasić.

U Prvom maju su kapaciteti upošljeni sto posto. U toj fabrici radi više od 1.500 radnika.

"U ovom trenutku se pričalo sa Bosom i o eventualnom angažovanju oko 500 radnika", kaže Vasić, dodajući da će Prvi maj nastaviti da funkcioniše kao državno preduzeće, tragati za strateškim partnerom i da ima dugoročne ugovore za proizvodnju odeće.

Direktor Prvog maja Veljko Krstić rekao je da su tokom trodnevne posete i razgovora predstavnici Hugo Bosa obišli proizvodne pogone.

"Posle razgovora sa delegacijom ’Hugo Bosa’, koji su završeni juče, možemo da kažemo da su vrata saradnje otvorena. Da li će to biti strateško partnerstvo o kome se pričalo, ili zakup kapaciteta nije dogovoreno, ali se ja nadam da će iz ove priče izaći nešto što je veoma važno a to je da će Prvi maj imati perspektivu", kaže Krstić.

Ugovor o privatizaciji Prvog maja s dotadašnjim vlasnikom Đorđijem Nicovićem raskinut je u junu 2010. godine i od tada se ta konfekcija nalazi u procesu restrukturiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: