Zatvorski čuvari neće po 8.000 RSD

Sindikat zatvorskih čuvara ne prihvata kratkoročnu pomoć od po 8.000 dinara koji im je predložen jer to nije zahtev zaposlenih u zatvorima.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.01.2011.

17:59

Default images

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacija ustanova za izvršenje krivičnih sankcija Dragoljub Kuridža kaže da je "dogovor koji je postignut sa Granskim sindikatom uprave, pravosuđa i policije Nezavisnost i Upravom za izvršenje krivičnih sankcija nas ne obavezuje, i ostajemo pri svojim zahtevima".

Kako je istakao Kuriđza, nastaviće se razgovori sindikata i Uprave o zahtevu za povećanje zarada od 30 odsto izmenom koeficijenta u Uredbi za obračun isplate plata zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Zahtevaju i dodatke od 10.000 dinara za januar i decembar.

"Za sada smo dobili predlog uredbe koji nam ne znači ništa, jer nismo dobili ništa u pisanoj formi i za nas je to nevažeće", naveo je Kuridža.

Prema njegovim rečima, štrajk će biti 28. januara, kako je i najavljeno, ukoliko se ne ispune dva zahteva zaposlenih u zatvorima.

Ukoliko zaposleni u zatvorima stupe štrajk, obavljaće više od 50 odsto redovnog rada i aktivnosti koje zadovoljavaju minimum procesa rada i zahteve bezbednosti.

Zaposleni neće obavljati sprovođenje u sudove, posete advokata i porodica pritvorenim i osuđenim licima, prijem posiljki i paketa, kao ni rad u kantinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: