TA: Ponuda za Telekom još neizvesna

Generalni direktor Telekoma Austrija Hanes Ametsrajter kaže da počinju analizu podataka, posle koje će odlučiti da li će predati ponudu za Telekom Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.01.2011.

12:23

Default images

"Ako brojke ne budu dobre, nećemo predati ponudu", najavio je Ametsrajter, u izjavi koju prenosi bečki ekonomski dnevnik "Virtšaftsblat".

Telekom Austrija je jedna od pet kompanija koja je otkupila dokumentaciju i do 21. marta bi trebalo da preda svoju ponudu za preuzimanje Telekom Srbije.

"Postoje još mnogi nepoznati parametri", kazao je Ametsrajter, ističući da, na primer, još nije sigurno da li će na tender dospeti 51, 80 ili čak 100 odsto Telekom Srbije.

List navodi da srpska vlada trenutno drži 80 odsto kompanije Telekom Srbija, 20 odsto udela ima grčki operater OTE, u kome 30 procenata vlasništva drži njegov suvlasnik nemački Telekom.

Prema izjavama nadležnih u Telekomu Austrija, ekspanzija na Balkan biće u budućnosti važna za podsticanje rasta te kompanije.

"Mi stalno osmatramo da li postoje kandidati za preuzimanje", rekao je Ametsrajter.

"Virtšaftsblat" ističe da još nije ni jasno da li Telekom Austrija, ukoliko otkupi Telekom Srbije, može da nastavi rad sa svojom sestrinskom firmom "Vip mobil".

"Mi želimo da zadržimo Vip mobil", rekao je Ametsrajter u izjavi koju je preneo bečki dnevnik.

Ministarka telekomunikacija Jasna Matić izjavila je pre dva dana da postoji teoretska mogućnost da tender za prodaju Telekoma Srbije propadne, ali da je interesovanje potencijalnih kupaca veoma ozbiljno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: