Red za taksiste na aerodromu

Beograd najavljuje nove mere za uređenje taksi prevoza na Aerodromu "Nikola Tesla". Info-pult će biti u carinskoj zoni, a vozači neće smeti da izlaze iz auta.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 21.01.2011.

09:51

Default images

Kako obećavaju u Gradu nove mere trebalo bi da budu usvojene do kraja sledeće nedelje.

Kako obećavaju u gradu, info-pult za izdavanje vaučera biće premešten unutar carinske zone, a gradski inspektori i policija će narednih dana intenzivno kontrolisati ponašanje taksi vozača ispred vazdušne luke "Nikla Tesla". Član gradskog veća Dejan Mali kaže da su organizovani sastanci sa nadležnim gradskim službama, pograničnom policijom i predstavnicima aerodroma, na kojima su postignuti dogovori o merama koje treba preduzeti da bi se konačno zaveo red.

"Pojačaćemo kontrole taksista na aerodromu i pooštriti neka pravila. Info-pult ćemo prebaciti u carinsku zonu, gde će naši službenici dočekivati putnike i upoznavati ih sa situacijom i cenom taksi prevoza. Taksistima nećemo dozvoljavati da stoje u holu, sačekuju mušterije i vuku ih za rukav. Oni koji čekaju mušterije na stajalištu moraće da sede u svojim vozilima. Putnici koji uzmu vaučer moraće da uđu u prvi automobil koji je na redu. Očekujem da će sve funkcionisati kako treba već krajem sledeće nedelje", kaže Mali.

Novi sistem taksi prevoza od aerodroma uveden je u decembru prošle godine. Grad je propisao fiksne tarife za vožnju od aerodroma, a putnike dočekuju službenici na info-pultu koji im daju vaučere sa odgovarajućom cenom koju mušterija plaća taksisti. O redosledu kojim taksisti preuzimaju vožnje "brine" sistem automatskog upravljanja sa rampom koja se podiže samo da propusti vozilo koje je na redu.

Prevaranti su, međutim, ponovo našli način kako da nadmudre sistem - ulaze na stajalište u rikverc ili se "provlače" kada se rampa podigne, iako nije njihov red. Putnike sačekuju pre nego što dođu do pulta i vode ih do svojih automobila, gde im naplaćuju cene veće od propisanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: