Dulić: Fali 150.000 stanova u BG-u

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je izrazio žaljenje što država nema više novca za subvencionisane stambene kredite u 2011. godini.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.01.2011.

09:00

Default images

On je dodao da samo u Beogradu nedostaje i oko 150.000 stanova.

"Prošle godine za subvencije je izdvojeno 2,8 milijardi dinara, a ove godine samo 1,1 milijardu. Ministarstvo ekonomije je imalo svoje obrazloženje, zbog čega je to tako - oni jednostavno za to više para nisu imali", rekao je Dulić.

Ministar je kazao da su zbog toga morali da budu promenjeni uslovi za dobijanje subvencija.

"Prošle godine je 2.700 građana dobilo novac iz tih subvencija, a ove godine za 1,1 milijardu ćemo, prema našim procenama, uspeti da omogućimo subvencije za 1.800 građana", rekao je Dulić.

Subvencionisani stambeni krediti biće na raspolaganju građanima Srbije i u 2011. pod istim uslovima kao prošle godine, osim što će stepen učešća građana u finansiranju umesto pet iznositi 10 odsto, izjavio je početkom ove sedmice državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: