Tender za Telekom (ne)će propasti

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić kaže da je mogućnost da tender za Telekom Srbije propadne samo teorijska.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.01.2011.

14:03

Default images

Ona je dodala da je da interesovanje potencijalnih kupaca ozbiljno.

"Po tome kako proces ide, koliki je nivo zaniteresovanosti kompanija koje su otkupile dokumentaciju, po pitanjima koje postavljaju i timovima konsultanata koje su angažovali, vidi se da je interesovanje ozbiljno i da ozbiljno rade na tome da dođu do cene koju mogu da ponude", kazala je ona.

Matićeva je navela da lično veruje u uspeh tendera, ali da mogućnost da tender propadne uvek postoji. "Niko ne može reći da ćemo Telekom prodati po svaku cenu", kazala je ona. "Ukoliko se na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma, čija je vrednost procenjena na 1,4 milijarde evra, ne dobije odgovarajuća ponuda, on će propasti, ali mogućnost da se to desi je minimalna", izjavila je Matić. Ona kaže da je "sad pitanje šta će zainteresovani proceniti, koliko za njihov biznis vredi kompanija i kakvu će ponudu dostaviti".

Matićeva je kazala da je rok za dostavljanje ponuda na tender za Telekom produžen za mesec dana, do 21. marta zbog kašnjenja Srbije. "Naša strana nije uspela da proizvede sve što je potrebno od dokumentacije i sve što je bilo dogovoreno u prethodnim rokovima", precizirala je ona.

Ministarka je dodala da niko od potencijalnih kupaca nije tražio produženje roka, iako je Ministarstvo finansija do nedavno tvrdilo kako su rokovi produženi da bi "svi zainteresovani imali dovoljno vremena da dobro prouče dokumentaciju i svoje ponude"

"Svaki proces trebalo bi da se odvija u predviđenim rokovima i dinamiku je trebalo poštovati, ali nije ovo ni prva ni poslednja stvar koja je kod nas malo fleksibilna u vremenu", kazala je ministarka za telekomunikacije. Ministarka je kazala da nakon produženja tendera do 21. marta, ponuđači imaju dovoljno vremena i da im je sva dokumentacija na raspolaganju.

Ona je ocenila da će najveći broj kompanije koje su otkupile tendersku dokumenataciju podneti ponude za kupovinu 51 odsto akcija. "Verovatno ćemo dobiti tri ili četiri ponude", kazala je ministarska za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.

Matićeva je navela i da zbog toga što će novac od prodaje Telekoma doći kasnije postoji mogućnost da "iskušenje bude malo veće da se
novac ne potroši za investicije, već da ode u potrošnju, ali da će zbog toga biti i veća uloga medija da kontroliše trošenje"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: