Donji veš po razvojnom modelu Vlade

Premijer Srbije Mirko Cvetković otvorio je u Vranju fabriku "Novo tekstil", koja se bavi proizvodnjom donjeg veša i pidžama u kojoj je posao dobilo 150 radnika.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 19.01.2011.

14:47

Default images

Cvetković je rekao da je izuzetno zadovoljan jer je otvaranje te fabrike u skladu sa planom Vlade Srbije za novi model razvoja.

To je model po kojem jug Srbije treba da se razvija brže nego ostali delovi, kako bi se svuda postigao isti nivo razvijenosti.

On je ukazao da će u kasnijoj fazi to preduzeće zaposliti još 350 ljudi.

"Kroz niz ovakvih investicija doćiće do promene strukture pivrede i vlada će to podržati", ukazao je Cvetković. Direktor fabrike "Novotekstil" Predrag Golubović rekao je da je otvranje fabrike prvi, pravi, ekonomski poduhvat u tom kraju nakon dužeg razdoblja, imajući u vidu da se tako nešto poslednji put događalo još pre 20 godina.

Direktor Predrag Golubović rekao je da će fabrika u Vranju, koristeći logistiku kompanije "Dević tekstil" iz Teslića u Republici Srpskoj čiji je deo, mesečno isporučivati između 250.000 i 300.000 jedinica proizvoda koji su namenjeni uglavnom izvozu u vrednosti od pola miliona evra..

"Kompanija 'Dević tekstil' nije slučajno otvorila fabriku u Vranju u koju je investirano million evra. Tu smo jer će za ovu fabriku osnovni snabdevač predivom biti 'Jumko', koji je srpski lider u toj grupaciji. Takođe, ovde smo na tržištu rada našli dovoljan broj radnika tekstilne struke", kazao je Golubović.

On je naveo da je od 97 odsto proizvodnje fabrike u Vranju, koja je namenjena izvozu, najveći procenat namenjen nemačkom tržištu, kao i da su planovi "Novotekstila" da do kraja godine proširi kapacitete u vranjskoj fabrici i zaposli još 350 radnika. U fabrici je zaokružen proces proizvodnje od sirovog prediva, pletenja, hemijske dorade, bojenja i konfekcioniranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: