Gradnja za 550 evra po kvadratu

Vlasnik preduzeća “Kvatro konstrakšn“ Jovan Nikolić kaže da je primenom tehnologija te firme moguće graditi stanove visoke klase po upola nižoj prodajnoj ceni.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.01.2011.

09:11

Default images

"Primenom inovativne tehnologije naše firme moguće je brže graditi zgrade gde će cena stanova biti manja, a zidovi bi radili kao grejna tela", kaže on.

Gradnja po sistemu "ključ u ruke" sa svim troškovima i taksama neće prelaziti 550 evra po kvadratnom metru, naveo je Nikolić objašnjavajući projekat "Panelni sistem gradnje sa neprekidnom internom izolacijom".

On je istakao da takav efikasan način gradnje utiče na smanjenje troškova gradnje, ali ne i na plate zaposlenih u gradnji.

"Mislim da je takav način gradnje ostvariv na domaćem i svetskom tržištu jer zahteva upotrebu veće količine građevinskog materijala što će izazvati pozitivnu reakciju proizvođača građevinskog materijala", ocenio je Nikolić.

Preduzeće “Kvatro konstrakšn“ je, inače, dobilo treću nagradu na konkursu Lafarž grupe za

evropsku inovaciju u 2010. godini u oblasti održive gradnje. Lafarž grupa je u Srbiji prisutna preko Lafarž cementare u Beočinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: