Milosavljević: 101. mesto napredak

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević kaže da je 101. mesto na listi ekonomskih sloboda najbolja potvrda da je unapređen ambijent za bavljenje trgovinom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.01.2011.

17:04

Default images

"Sektor trgovine je apsolutno unapređen kroz novi Zakon o trgovini, koji je praktično svakom pravnom licu direktno, ili indirektno dao status trgovca i omogućio i liberalizovao u potpunosti osnivanje trgovinskih preduzeća i preduzetničkih radnji i početak bavljenja poslom", objasnio je on.

Ministar je kazao da postoji apsolutna sloboda ulaska na tržište u sektoru trgovine, trgovinski lanci šire svoju mrežu maloprodajnih i veleprodajnih objekata po čitavoj Srbiji i pri tom je uspostavljena visokokvalitetna saradnja s lokalnim samoupravama.

Tako su omogućavanjem građanima kvalitetnijeg snabdevanja i veće ponude i većeg izbora doprineli poboljšanju na listi sloboda u oblasti trgovine, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine.

Ambijent za bavljenje trgovinom je liberalizovan i kroz potpunu primenu CEFTA sporazuma o slobodnoj trgovini i potpisivanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kazahstanom prošle godine, uz već postojeće sporazume sa Rusijom, Belorusijom i Turskom, Srbija je postala potpuno otvoreno tržište za bavljenje tim poslom, kazao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: