Radnici Zastave o programu

Radnici fabrike Zastava automobili počeli su da se prijavljuju za socijalni program,prema kojem bi 910 radnika trebalo da dobije otpreminine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

11:42

Default images

Oni će takođe moći da se odluče i za program prekfalfikacije.

Tokom prva dva sata prijavljivanja nekoliko stotina radnika došlo je do Upravne zgrade Zastave u kojoj se izjašnjavaju o prihvatanju socijalnog programa.

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata Zastava automobili Zoran Marković kazao je da će zbog velikog interesovanje radnika i gužve prijavljivanje za socijalni program biti trajati i sutra do 15.00.
Na osnovu socijalnog programa, radnicu koju su tehnološki višak stiču pravo na otpremninu od 300 evra po godini staža i posebnu naknadu od 22.000 dinara mesečno, prvih godinu dana i 19.000 tokom drugih 12 meseci.

Pravo na punu naknadu imaće radnici koji se opredele za prekvalifikaciju, a oni koji to ne prihvate, primaće umanjeni iznos mesečne naknade.

Prema informacijama sindikata Zastava automobila, u kompaniju Fijat automobili Srbija preći će još 47 zaposlenih u Zastavi, 70 će preći u grupu Zastava vozila, 65 radnika ide da radi u Zastava inpro po osnovu invaliditeta, a 379 zaposlenih ispunjava uslov - dve ili do pet godina do penzije i stiče pravo na zakonom predvidjenu naknadu.

Sindikat je naveo i da će 97 radnika tokom 2011. ispuniti uslov da im je ostalo dve ili do pet godina do penzije.

U fabrici Zastava automobili na kraju 2010. godine ostalo je 1.566 radnika, a oko 1.100 radnika prešlo je u fabriku Fijat automobili Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: