Razmena Srbije i Ukrajine biće veća

Srbija i Ukrajina su lane ostvarile robnu razmenu vrednu 450 miliona dolara, dok se u 2011. može očekivati povećanje bilateralne trgovine za 25 do 30 odsto.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.01.2011.

11:38

Default images

To očekuje direktor predstavništva Privredne komore Srbije (PKS) u Kijevu Predrag Minić.

Srpsko-ukrajinska robna razmena bi u 2011. godini mogla da dostigne maksimalnu vrednost od približno 600 miliona dolara, rekao je on,

Kao razlog za takav optimizam naveo je nastavak započetih aktivnosti u dvostranoj saradnji, ali i činjenicu da će tokom godine biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje, čijom će primenom naša roba postati konkurentnija na ukrajinskom tržištu za 20 odsto.

"Još uvek je prisutan 'eho' jugoslovenske robe u Ukrajini, kao i u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, ali naša privreda to relativno malo koristi", ukazao je Minić.

On smatra da postoje velike mogućnosti za plasman srpskog nameštaja na ukrajinsko tržište, kao i u sektoru hemijske industrije i poljoprivrede.

Moramo iskoristiti tu komplementarnu prednost što smo poznati na tom tržištu i ući ponovo, jer smo bili tamo pre 20 godina, naglasio je Minić, navedeno je na sajtu PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: