Ruske investicije 1,3 mlrd. dolara

Ukupne ruske investicije u Srbiji do sada iznose 1,3 milijarde dolara, a srpske u Rusiji oko 400 miliona dolara, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.01.2011.

12:34

Default images

Očekuje se da će kompanija "Gaspromnjeft" koja je većinski vlasnik Naftne industrije Srbije (NIS) u 2011. investirati 450 miliona evra. Prema ranijim najavama, investicije "Gaspromnjefta" u NIS u naredne tri godine premašiće milijardu evra.

Ruska kompanija "Lukoil" koja je vlasnik beogradskog "Beopetrola" trebalo bi da u naredne tri godine u Srbiju uloži 100 miliona evra, a do sada je investirao 380 miliona dolara.

Srbija je u Rusiju investirala oko 400 miliona dolara od čega je koncern "Hemofarm" iz Vršca u izgradnju fabrike za proizvodnju lekova u Obninsku, 80 km od Moskve uložio je 32 miliona dolara.

"Sintelon" iz Bačke Topole u Samarskoj oblasti u izgradnju centara za istraživanje, razvoj i dizajn u Otradni uložio 343 miliona dolara, u fabriku u Moskovskoj oblasti 38 miliona dolara, a u Poslovni centar u Moskvi 10 miliona dolara.

Srpaka farmacetska komanija "Galenika" planira izgradnju svoje fabrike u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: