Most kod Beške gotov do juna

Most na Dunavu kod Beške biće spojen sa obe strane i završen krajem maja - početkom juna, a kompletno puštanje mosta u saobraćaj biće dva meseca kasnije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

10:02

Default images

Tada će biti završeni svi drugi radovi koji su vezani za most - signalizacija i postavljanje ograde, kaže direktorka kompanije "Alpina Beograd" Nevena Sinđić.

Ona je istakla da je sada najvažnije da se uradi spajanje mosta preko reke, koji će biti dug 2,2 kilometra, što je u toku, a taj posao ne može da se ubrza, s obzirom na određenu tehnologiju građenja.

Sinđić je dodala da Alpina svoj rad u Srbiji kompletno zasniva na korišćenju domaćih kapaciteta, gde je moguće, uključujući i mehanizaciju i radnu snagu.

To austrijsko-špansko preduzeće trenutno ima angažovanih oko 800 radnika, ali s obzirom da će već od 1. februara intenzivno početi sa realizacijom novog projekta od Pirota do Dimitrovgrada, biće angažovano još oko 300 radnika, najavila je Sinđićeva.

Ona je dodala da je plan Alpine za iduću godinu - obim poslova od oko 80 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: