Tadić: Teška i radna 2011.

Predsednik Srbije Boris Tadić poželeo je građanima mirnu i radnu 2011. i naveo da je ove godine zabeležen privredni rast iako privreda još nije izašla iz krize.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.12.2010.

09:38

Default images

U novogodišnjoj čestitki Tadić je poručio da je 2010. godina bila još jedna teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom, kao i da privreda u Srbiji još nije izašla iz krize, "ali da smo uprkos svemu i za razliku od većine drugih, postigli izvestan rast".

"Ostavljamo još jednu tešku godinu za nama, pogođeni posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom. Ne može nas umiriti ni činjenica da je dubokom krizom pogođen čitav svet. U takvim okolnostima, mi u Srbiji, moramo da damo odgovor na izazove koje svetska kriza postavlja svakoj zemlji, i sami moramo pronaći rešenja za probleme i nedaće, kako bi smo ostvarili boljitak za svoje građane", kaže se u čestitki.

Dodaje se da zabeleženi privredi rast nije bio dovoljan za značajno smanjenje nezaposlenosti, niti su građani to osetili u kućnom budžetu, ali da je osnov za bolje postignuće u sledećoj i narednim godinama.

Predsednik Srbije je podsetio da država čini velike napore da najugroženijim porodicama u Kraljevu obezbedi krov nad glavom nakon zemljotresa i da će za puni uspeh biti potrebno vreme, solidarnost i nova materijalna sredstva.

"Obavezan sam da kažem da ni 2011. godina neće biti laka, ali ukoliko budemo radili više i bolje stvorićemo uslove za povećanje životnog standarda i izvesniju budućnost naše dece. To je jedini način da trajno izađemo iz krize i obezbedimo bolju perspektivu Srbije. Želim vam mirnu i radnu 2011. godinu", navodi se u čestitki Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: