Milosavljević: Pratićemo tržište

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kaže da je vlada formirala radnu grupu, koja će analizirati dešavanja i eventualne poremećaje na tržištu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.12.2010.

17:25

Default images

Radna grupa će po potrebi predlagati određene mere, o kojima će Vlada Srbije automatski odlučivati na svojim sednicama, kako bi odmah mogla da reaguje.

Nju će voditi Ministarstvo trgovine i usluga, a u njoj su i predstavnici ministarstava finansija, energetike, ekonomije, institucija kao što su Zavod za mere i dragocene metale, poreske uprave.

Milosavljević napominje da će radna grupa praktično dnevno pratiti kretanja na tržištu.

On je izrazio uverenje da će, kada prođe jedan vremenski period primene mera Vlade Srbije na tržištu, postojati razlozi da se "konstatuju pozitivni pomaci u demonopolizaciji ukupnog tržišta Srbije".

"Tržište naftne i derivata čini značajan segment ukupnih kretanja na tržištu naše zemlje, a u 2010. godini je to bio segment sa koga su dolazili značajni pritisci na ukupan nivo cena i na slabljenje dinara, i ukupno negativnije rezultate, nego što bi to mogli da budu u privredi Srbije", zaključio je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: