Matić: Mirna savest za Telekom

Usvajanjem novog zakona o elektronskim komunikacijama obezbeđena nam je mirna savest za prodaju Telekoma, kaže ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2010.

18:11

Default images

Ona navodi da "to znači da će tržište funkcionisati onako kako funkcionišu sva evropska tržišta, nezavisno od vlasničke strukture telekomunikacionih operatera".

Ministarka je naglasila značaj donošenja zakona o elektronskim komunikacijama, čime je stvoren okvir za njegovu primenu i koji je potpuno u saglasnosti sa najvišim evropskim standardima i normama.

"Možemo računati na to da će se naše tržište razvijati isto onako kako se dešava u svim evropskim zemljama", rekla je Matić i podsetila da je Vlada Srbije prošle nedelje odobrila zapošljavanje inspektora za elektronske komunikacije, koji treba da zavedu red u toj oblasti.

"To je inspekcija koja treba da počne da funkcioniše u prvom kvartalu naredne godine i da oštro sankcioniše sva piratska emitovanja programa i ostalo nelegalno ponašanje na tržištu elektronskih komunikacija", istakla je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: