Jovanović: Propašće Srbija do 2020.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je ideja političkih i ekonomskih reformi - "Srbija 2020" - osuđena na političku propast.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 25.12.2010.

14:12

Default images

"Banalno je i neodgovorno prema razočaranom društvu da se kreiranje budućnosti i predlozi koji bi trebalo da definišu naše živote u narednih 10 godina pišu daleko od javnosti, javno svode na nekoliko gromoglasnih parola, zaobilaze parlament i one na koje se odnose", naveo je Jovanović.

On je kazao da je ideja o 400.000 novih radnih mesta lepa, ali će propasti, kao i parola od pre nekoliko godina o zaposlenju 200.000 ljudi. "Ta ideja će propasti ako država ne odustane od demagogije koja Srbiju vraća u komandnu privredu, u sistem koji milijardama budžetskih subvencija štiti propale državne firme i tera investitore jer se poreska politika menja iz dana u dan", rekao je on.

"Da bismo menjali Srbiju do 2020, prvo moramo da preživimo 2011. godinu", rekao je Jovanović i dodao da to neće biti moguće ako se ignoriše prilika za ulazak u NATO bez koga nema brzih integracija u EU.

Prema njegovim rečima, niko neće poverovati u ozbiljnost strategije sve dok se ona nameće kao partijski dokument čiji je promoter premijer Cvetković koji beži od budžetske rasprave u parlamentu i godinu završava sa prosečnom platom u zemlji koja je za 10 meseci pala sa 380 na 320 evra.

Premijer vodi vladu u kojoj polovina ministara već traži zlatni padobran, jer ni sami ne veruju da će politički preživeti moguću rekonstrukciju vlade ili sledeće izbore", kazao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: