Kostić: Biće još gore, kurs oko 115

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić kaže da ta kompanija u budžetima za narednu godinu kalkuliše sa kursom od oko 115 dinara za evro.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.12.2010.

17:09

Default images

"Biće mnogo problema, biće mnogo nelikvidnosti i očekujem da 2011. godina bude još teža nego 2010. godina, koja je je bila izuzetno teška", kazao je Kostić.

On je dodao da će vrhunac krize u realnom sektoru biti 2011. godine i naveo da do jačanja dinara može doći samo povećanjem izvoza i dodao da ne postiji drugi način odbrane kursa osim na kratak rok.

"Veštačkim držanjem kursa subvencioniše se uvoz, a mi moramo što pre da se okrenemo izvozu. Ne samo deklarativno podržavati nego i finansijski", rekao je Kostić.

On je kazao da će kurs biti dugoročan problem sve dok Srbija ima mesečno 250 miliona evra više uvoza nego izvoza.

"To vam stalno stoji kao mač iznad vrata jer ne postoje te devizne rezerve koje se ne mogu potrošiti", kazao je on i dodao da je prodaja Telekoma samo kratkoročno rešenje.

Kostić je najavio da udruženje Poslodavac na čijem je čelu, samo nekoliko meseci od osnivanja okuplja 374 preduzeća, što predstavlja oko 100.000 radnika.

"Očekujemo da ćemo ovim tempom ubrzo dostići reprezentativnost na republičkom nivou od 280.000 radnika", kazao je on i odbacio kritike da je to udruženje paradržavno.

"Koliko je MK grupa paradržavna kompanija, toliko je i Poslodavac paradržavno udruženje", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: