Za fabriku vode nema interesa

Za kupovinu fabrike mineralne vode "Milan Toplica" u Tularu kod Prokuplja niko od zainteresovanih kupaca nije uplatio potreban depozit od 60 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 15.12.2010.

08:54

Default images

Stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević je kazao da se za učešće u aukcijskoj prodaji fabrike po ceni od 130 miliona dinara putem pismenih ponuda javilo više zainteresovanih ali da niko od njih još nije ostvario pravo učešća jer nije uplatio novčani depozit, koji je osnovni uslov učešća na aukciji.

"Na nas kao da je neko bacio kletvu, pa svi beže glavom bez obzira", kazao je on i dodao da su se svi državni organi i ministarstva za godinu dana koliko je fabrika u stečaju oglasili nenadležnim.

On je dodao da je radnicima koji već osam godina ne primaju plate jedino pomogao republički Fond za solidarnost, koji je obećao da do kraja ove kalendarske godine radnicima isplati zaostale zarade.

Ta fabrika privatizovana je 2003. godine kada je kupio Atlas sistem, C-Market i Eko produkt iz Beograda. Kupoprodajni ugovor raskinut je 2008. a na zahtev radnika kako bi se zaštitila imovina preduzeća uveden je stečaj u oktobru 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: