VAC odrečno o planovima Dnevnika

Nemački koncern VAC je protiv toga da Dnevnik holding postane većinski vlasnik "Dnevnika Vojvodina Presa“, saopštila je ta kompanija..

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 08.12.2010.

17:23

Default images

VAC navodi da je “sa velikim negodovanjem primio k znanju da Dnevnik holding ne želi da prihvati ponudu/poklon grupacije VAC i da želi da sprovede promenu vlasničke strukture zajedničkog društva Dnevnik Vojvodina Pres“.

VAC je naveo da Dnevnik holding, čiji je osnivač Vojvodina, želi da sa udelom od 54 odsto akcija postane većinski vlasnik Dnevnik Vojvodina Presa.

"To je u gruboj suprotnosti sa našom prvobitnom ponudom, po kojoj smo naš udeo u DVP-u hteli da poklonimo zaposlenima u tom društvu", rekao je član uprave medijske grupacije VAC i njen predstavnik za Srbiju Peter Lange. On je podsetio da su zaposleni u Dnevniku prihvatili ponudu VAC-a, a da se sa tim saglasila i Vlada Vojvodine.

"Ne možemo da prihvatimo stav Dnevnik Holdinga i stojimo na strani zaposlenih. Glasine da je medijska grupacija VAC već potpisala sporazum sa Holdingom nisu istinite", rekao je Lange u saopštenju VAC-a.

Lange je naveo da VAC veruje da će Vlada Vojvodine uskoro otkloniti neslaganja u vezi sa Dnevnik Vojvodina Presom. "Imamo poverenja u izjavu Vlade Vojvodine i ubeđeni smo da ju je dala u dogovoru sa Agencijom za privatizaciju. Iz tog razloga smo uvereni da će Vlada uskoro otkloniti neslaganja, ipak se ovde radi o budućnosti zaposlenih u DVP-u", rekao je Lange.

Uslov da zaposleni u Dnevniku dobiju akcije VAC-a u tom listu jeste da Dnevnik holding odustane od potraživanja prema medijskoj grupaciji VAC.

Medijska grupacija VAC je spremna da se u okviru poklona odrekne 55 odsto odnosno 1,8 miliona evra koje je kao član društva dala DVP-u u vidu zajma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: