Tigar ostaje na A listingu Berze

Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze konstatovala je da je pirotsko preduzeće Tigar [TIGR] ispunilo traženi nivo tržišne likvidnosti.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 08.12.2010.

08:41

Default images

To znači da Tigar ostaje na A listingu srpskog tržišta kapitala.

Kompaniji je 5. novembra dat rok od mesec dana da ispuni nivo tržišne likvidnosti akcija izdavaoca primljenih na Prajm market Berze.

Pravilnikom o listingu utvrđeno je da prosečan dnevni promet u trgovini akcijama sa A listinga ne bude manji od 500.000 dinara uz najmanje pet transkacija dnevno u proseku i to tokom šest meseci koji prethode roku utvrđenom za obezbeđenje ispunjenosti uslova.

Komisija za listing bi, da Tigar nije uspeo da obezbedi traženu likvidnost, akcije te pirotske kompanije uputila sa A na listing B, odnosno Standard market.

Na Beogradskoj berzi akcija Tigra trenutno košta 682 dinara prema maksimalnih u poslednjih godinu dana 853 dinara iz aprila i minimalnih 524 dinara iz oktobra.

Tržišna kapitalizacija proizvodjača obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda, prema sadašnjoj ceni na Berzi, nešto je veća od 1,2 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: