Medela: U 2011. slatkiša 40% više

Fabrika Medela iz Vrbasa očekuje u narednoj godini rast proizvodnje za 40 odsto, odnosno oko šest miliona kilograma slatkiša.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.12.2010.

08:33

Default images

To je posledica sve većeg širenja grupe potrošača na tržištu, saopštila je ta kompanija.

Prema planu za 2011. godinu, najpoznatiji brend ove fabrike – „štrudla“, proizvodiće se za 20 odsto više i, pored postojećih vrsta, još u integralnom obliku, kao i čajna peciva i dijetalni keks.

Generalna direktorka Medele Olivera Verac, istakla je da u proizvodnom asortimanu postoji više od 120 artikala - oko 55 odsto štrudle, 25 odsto vafel proizvoda i 20 odsto ostalih proizvoda.

Porast proizvodnje će, prema njenim rečima, biti ostvaren investiranjem u novu opremu koja će obezbediti „premium kvalitet“ štrudle, kao i maksimalnim ulaganjem u novi dizajn ambalaže.

Verac je objasnila da je Medela izvozno orjentisana kompanija sa ukupnim izvozom od oko 60 odsto, a proizvodi se pored domaćeg tržišta, mogu naći i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji i još nekim zemljama.

"Jedan od osnovnih ciljeva Medele je da zadrži postojeća inostrana tržišta, da svojim kvalitetom gotovih proizvoda i pakovanjima i dalje osvaja nova tržišta zapadne Evrope i Bliskog Istoka", navela je ona.

Fabrika konditorske industrije "Medela", osnovana je u Vrbasu 1975. godine, a kompletni kapaciteti preduzeća su u Vrbasu na lokaciji industrijske zone sa sopstvenim poslovnim prostorom površine oko 4200 kvadratnih metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: